Decemberi olvasmányok

December 01, 2017

Egy korábbi blogbejegyzésben már írtam arról, hogy Tomcsik Nórával klasszikus irodalommal foglalkozó könyvklubot indítunk.
Havonta két regényt fogunk elolvasni, de arra gondoltunk, hogy Nektek adunk egy kis könnyítést: választhattok a két regény közül, hogy melyiket szeretnétek elolvasni (persze azt is lehet, hogy mind a kettőt). Mi mindig mind a kettőről fogunk értékelést hozni, az egyikről mindig hónap közepén, a másikról mindig a hónap végén.


A decemberi olvasmányok a következők: 
Az egyik a viktoriánus kor legnagyobb írójának második regénye. Története egy árva fiúról szól, akinek hányatatott sorsát az író fekete humorral átszőtt, szarkasztikus hangvételű, realista ábrázolásmódján keresztül ismerhetjük meg. Ez a társadalmi regény a korban súlyos aggodalmakat váltott ki London árva gyermekeinek sanyarú sorsáról. Ez lenne Charles Dickens – Twist Olivére. 

A második regény Budapesten játszódik. Ez az ifjúsági regény egy „háborút” mutat be; a területért folyó harcokat olyan komolyan veszik a fiúk, mintha valóban hadiállapot lenne. Az üzenete a regénynek időtlen, hisz nincs nagyobb erény, mint bátornak lenni, kiállni az igazadért és hűséggel harcolni a barátaid oldalán. Ez a regény nem más, mint Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk című alkotása.

Reméljük tetszenek majd ezek a klasszikus regények. Tartsatok velünk és járjuk be együtt a viktoriánus London utcáit vagy harcoljunk együtt a grundért Budapesten. 
A molyos zónát itt találhatjátok meg.

You Might Also Like

0 comments